DAAROM TANKT U BLUE ONE 95

  • BlueOne is altijd goedkoper dan Euro95

  • BlueOne is geschikt voor auto's die geschikt zijn voor E10

  • Blue One 95 heeft een hoger ethanolgehalte, wat zorgt voor een lagere CO2-uitstoot

Image module
Geschikt voor mijn auto?
Hoe duurzaam is de gebruikte ethanol in Blue One 95?

De bio-ethanol van VARO realiseert minimaal 50% CO2-reductie ten opzichte van fossiele benzine. Dit wordt vastgesteld op basis van de Europese Commissie erkende duurzaamheidsnorm ISCC. Deze norm legt regels voor traceerbaarheid op en toetst over de gehele distributieketen duurzaamheid op het gebied van landbeslag, milieuaspecten en arbeidsomstandigheden. VARO wordt periodiek door een onafhankelijk geaccrediteerd bureau op compliance gecontroleerd.

Is Blue One 95 hetzelfde als Euro 95?

Blue One 95 is net als Euro 95 een benzine. Het verschil is dat Euro 95 maximaal 5% ethanol en Blue One 95 maximaal 10% ethanol bevat. Hierdoor is Blue One 95 het milieubewuste alternatief voor Euro 95.

Is mijn auto geschikt voor het gebruik van Blue One 95?

Circa 90% van alle benzine auto’s kunnen probleemloos Blue One 95 tanken. Blue One 95 kan gebruikt worden door personenauto‚Äôs met een benzinemotor die geschikt is voor het gebruik van E10. Dit kunt u terugvinden in het instructieboekje van uw auto of hier controleren op automerk of op kenteken. Bij twijfel hierover wordt geadviseerd om contact op te nemen met uw garagebedrijf.

Kan ik Blue One 95 tanken als er nog Euro 95 in mijn tank zit?

Ja dat kan. Het door elkaar gebruiken van Blue One 95 en Euro 95 vormt geen enkel probleem. Blue One 95 is een benzine, waarvan het octaangetal overeen komt met die van Euro 95 en waarvan de verbrandingskarakteristiek gelijk is.

Waarom is Blue One 95 goedkoper dan Euro 95.

Het ethanolpercentage in Blue One 95 is hoger dan in Euro 95. Hierdoor is het mogelijk om een lagere adviesprijs aan te bieden. Om het gebruik van Blue One 95 te stimuleren blijft het streven om altijd een lagere adviesprijs te hanteren dan voor Euro 95.